12 portioner
Stek gödtupparna i ugnen i 200 grader med köttermometer (75-80 grader)
Bena ur och stycka tupparna i grytbitar och lägg dom i en ugnssäker form.
Fräs curry och vitlök i smör i en kastrull.Tillsätt kokosmjölk och sweet chilisås.
Häll det över tuppköttet och ställ in i ugnen (225 grader) i c:a 20 min.
Skiva bananerna. Strimla och bryn baconet. Hacka paprikan.
Strö bananer,bacon,nötter och paprika över gödtuppsgratängen.
Servera med kokt ris och sallad.
4 personer
Bryn filèerna i smör på båda sidor i en stekpanna. Salta och peppra.
Blanda crème fraiche ,saft, vatten ,buljongtärning, enbär, timjan och soja i en traktörpanna.
Lägg i filèerna och låt koka under lock ca 10 min.
Servera med kokt potatis och grönsaker.
8 personer
Skala och kärna ur äpplena. Gödtuppen fylles med äpplen och katrinplommon. Därefter gnides tuppen in med soyan , saltas och kryddas. Fågeln placeras i en stekpåse som man punkterar i ovankant med en kniv. Sätt in fågeln i ugnen med en köttermometer i bröstsidan intill bröstbenet. Ugnstemperaturen skall vara 175 grader. När termometern visar 72 grader,ta ut fågeln.
Använd skyn i påsen för att tillreda en god sås.
Tranchera fågeln och servera med hasselbackspotatis,rödkål och äppelmos.
Örtbakad rådjursstek
6 - 8 personer
Bind ihop steken. Koka upp buljongen i en gryta lägg sedan i steken och låt sjuda under lock i c:a 10 min. Ta upp steken och låt den rinna av. Lägg steken i en ugnsfast form och stick i en köttermometer. Blanda honungen med olja , örtkryddor , salt och peppar. Bred blandningen över steken. Tillaga i nedre delen av ugnen på 175 grader. Späd med buljongen efter ett tag och ös steken några gånger under tiden. Vid 55 - 60 grader är steken klar. Skär upp steken i tunna skivor. Sila buljongen i en kastrull och låt koka upp. Smaka av med balsamvinäger och socker. Vispa i maizenaredningen och låt koka någon minut.
Tupp Wallenbergare
4 portioner
Vispa samman alla ingredienser utom det rivna brödet till en jämn och kletig smet. Forma 8 st biffar och vänd dom i det rivna brödet. Stek på medelvärme tills en gyllenbrun yta uppstår. Servera med rårörda lingon , små gröna ärtor och potatismos.
Potatismos
Koka potatisen. Stöt eller pressa potatisen, vispa ner övriga ingredienser.
Om du vill handla ring: 0709-247068
0733-774841
Copyright © Alla rättigheter förbehållna