Om oss

OM OSS

Vi är det lokala familjedrivna fågel och viltslakteriet som förser butiker, restauranger och privatpersoner, som ställer höga krav på kvalitet på köttprodukter. Vi har en egen uppfödning av gödtuppar samt ett modernt slakteri som är godkänt av kommunen för hantering av både fågel och vilt. 


Fåglarna föds upp med ett specialfoder som är baserat på majs med lägre proteinhalt för att fåglarna ska växa långsammare vilket i sin tur ger mer smak, en gul ton på köttet och bidrar till bättre djurhållning. Utöver detta har de större ytor jämfört med ”vanliga” kycklingar och därmed kan röra på sig mer vilket ger ett saftigare och smakrikare kött. 

Vårt viltkött kommer från lokala jägare runt om i Skåne. Vår filosofi  är att nyttja vad närområdet har att erbjuda, vilket är kött av hög kvalité men även det klimatsmartaste alternativet. Vår filosofi är att köttet ska hanteras varsamt för att säkerställa att hanteringen är så hygienisk som möjlig. Allt som lämnar vårt slakteri är av högsta kvalitet. Det är den som vi är stolta över.


Utöver vårt fokus på kvalité ligger hållbarhet oss nära hjärtat. Med en solcellsanläggning som bidrar till att gården nästan är självförsörjande på el, i kombination med närproducerat kött begränsas vår klimatpåverkan avsevärt.