Tupp Wallenbergare

Tupp Wallenbergare


4 portioner


* 500 gram gödtuppsfärs

* 4 äggulor

* 3 dl vispgrädde

* 2 tsk salt

* 1 tsk grovmald svartpeppar

* 1 tsk socker

* 2 dl rivet vitt bröd


Vispa samman alla ingredienser utom det rivna brödet till en jämn och kletig smet. Forma 8 st biffar och vänd dom i det rivna brödet. Stek på medelvärme tills en gyllenbrun yta uppstår. Servera med rårörda lingon , små gröna ärtor och potatismos.


Potatismos


* 800 gram potatis

* c:a 3 dl varm mjölk

* 50 gram smör

* salt socker och vitpeppar


Koka potatisen. Stöt eller pressa potatisen, vispa ner övriga ingredienser.

Borgeby Fågel & Vilt. Flädie Norrevångsväg 19 , Bjärred.  Mail: info@borgebyvilt.se.  Telefon Lars mobil: 0709-247068

Har du några egna favoritrecept?


Du är välkommen att maila till oss. Vi publicerar gärna så att alla kan ta del av livets goda smaker.


Skicka mail till:

info@borgebyvilt.se