Örtbakad rådjursstek

Borgeby Fågel & Vilt. Flädie Norrevångsväg 19 , Bjärred. Tel. 046-247006. Mail: info@borgebyvilt.se. Gerth mobil: 0708-311130. Lars mobil: 0709-247068

Örtbakad rådjursstek

 

6 - 8 personer

 

1,2 - 1,6 kg rådjursstek

5 dl kött eller viltbuljong med kantareller

0,5 dl honung

2 msk olja

1 msk hackad timjan

1 msk hackad koriander

1 tsk salt

1 krm grovmald svartpeppar

1 msk balsamvinäger

0,5 msk socker

1 - 2 msk maizenaredning för mörka såser

 

Bind ihop steken. Koka upp buljongen i en gryta. Lägg i köttet och låt sjuda under lock i c:a 10 min. Ta upp steken och låt den rinna av. Lägg steken i en ugnsfast form och stick i en köttermometer. Blanda honungen med olja , örtkryddor , salt och peppar. Bred blandningen över steken. Tillaga i nedre delen av ugnen i 175 grader i c:a 1,5 tim. Späd med buljongen efter halva tiden och ös steken några gånger under tiden. Vid 75 grader är steken klar. Skär upp steken i tunna skivor. Sila buljongen i en kastrull och låt koka upp. Smaka av med balsamvinäger och socker. Vispa i maizenaredningen och låt koka någon minut.

 

SMAKLIG SPIS !

Har du några egna favoritrecept?

 

Du är välkommen att maila till oss. Vi publicerar gärna så att alla kan ta del av livets goda smaker.

 

Skicka mail till:

info@borgebyvilt.se