Modern flygande Jacob

Modern flygande Jakob

        

 

 

 


12 portioner

¤ 2 st gödtuppar c:a 3 kg/st

¤ 4 msk curry

¤ 3 hackade vitlöksklyftor

¤ 2 msk smör

¤ 2 ½ burk kokosmjölk à 400 gram

¤ 1 ½ dl sweet chilisås

¤ 4 bananer

¤ 2 pkt bacon à 100 gram

¤ 1 paprika

¤ 200 gram cashewnötter eller jordnötter


Stek gödtupparna i ugnen i 200 grader med köttermometer (75-80 grader)

Bena ur och stycka tupparna i grytbitar och lägg dom i en ugnssäker form.


Fräs curry och vitlök i smör i en kastrull.Tillsätt kokosmjölk och sweet chilisås.

Häll det över tuppköttet och ställ in i ugnen (225 grader) i c:a 20 min.


Skiva bananerna. Strimla och bryn baconet. Hacka paprikan.

Strö bananer,bacon,nötter och paprika över gödtuppsgratängen.

Servera med kokt ris och sallad.




Borgeby Fågel & Vilt. Flädie Norrevångsväg 19 , Bjärred.  Mail: info@borgebyvilt.se.  Telefon Lars mobil: 0709-247068

Har du några egna favoritrecept?


Du är välkommen att maila till oss. Vi publicerar gärna så att alla kan ta del av livets goda smaker.


Skicka mail till:

info@borgebyvilt.se