Mårtens tupp

Mårtens tupp

       

 

 

8 personer


1 gödtupp c:a 4 kg (0,5 kg / person)

1 hg katrinplommon

4 st medelstora äpplen

salt

svartpeppar

kinesisk soya


Skala och kärna ur äpplena. Gödtuppen fylles med äpplen och katrinplommon. Därefter gnides tuppen in med soyan , saltas och kryddas. Fågeln placeras i en stekpåse som man punkterar i ovankant med en kniv. Sätt in fågeln i ugnen med en köttermometer i bröstsidan intill bröstbenet. Ugnstemperaturen skall vara 175 grader. När termometern visar 75 – 80 grader,ta ut fågeln.


Använd skyn i påsen för att tillreda en god sås.


Tranchera fågeln och servera med hasselbackspotatis,rödkål och äppelmos.


Lycka till !!!!  




Borgeby Fågel & Vilt. Flädie Norrevångsväg 19 , Bjärred.  Mail: info@borgebyvilt.se.  Telefon Lars mobil: 0709-247068

Har du några egna favoritrecept?


Du är välkommen att maila till oss. Vi publicerar gärna så att alla kan ta del av livets goda smaker.


Skicka mail till:

info@borgebyvilt.se