Mårtens tupp

Borgeby Fågel & Vilt. Flädie Norrevångsväg 19 , Bjärred. Tel. 046-247006. Mail: info@borgebyvilt.se. Gerth mobil: 0708-311130. Lars mobil: 0709-247068

Mårtens tupp

8 personer

 

1 gödtupp c:a 4 kg (0,5 kg / person)

1 hg katrinplommon

4 st medelstora äpplen

salt

svartpeppar

kinesisk soya

 

Skala och kärna ur äpplena. Gödtuppen fylles med äpplen och katrinplommon. Därefter gnides tuppen in med soyan , saltas och kryddas. Fågeln placeras i en stekpåse som man punkterar i ovankant med en kniv. Sätt in fågeln i ugnen med en köttermometer i bröstsidan intill bröstbenet. Ugnstemperaturen skall vara 175 grader. När termometern visar 75 – 80 grader,ta ut fågeln.

 

Använd skyn i påsen för att tillreda en god sås.

 

Tranchera fågeln och servera med hasselbackspotatis,rödkål och äppelmos.

 

Lycka till !!!!

 

 

 

Har du några egna favoritrecept?

 

Du är välkommen att maila till oss. Vi publicerar gärna så att alla kan ta del av livets goda smaker.

 

Skicka mail till:

info@borgebyvilt.se